Find dit behov

Sammenlign tilbud
Vælg det helt rigtige

FIND DIT BREDBÅND

I Danmark er der utrolig mange bredbånd at vælge i mellem. Det kan være en tidskrævende opgave, at navigere rundt i bredbåndsjunglen. Derfor har vi på denne side gjort det nemt for dig som forbruger, at overskue de forskellige bredbåndsløsninger som udbydes i Danmark. Vi guider dig igennem og viser dig, hvordan du vælger det rigtige. Vores ønske er, at du kan udvælge det helt rigtige bredbånd fra det store virvar af internetudbydere.

INTERESSERET I TILBUD?

Tilmeld og modtag gode tilbud

DEN BILLIGE

Forbindelse på 10 Mbit/s

Er du en internetforbruger med lavt forbrug? Køb ikke en dyrere forbindelse end du har brug for! Med en forbindelse på 10 Mbit/s, er du i den lave ende af hastighedsspektret, men prisen er også overkommelig. Den billige løsning egner sig perfekt til dig, hvis du benytter internettet til at tjekke mails, surfe eller benytte de sociale medier.


FAMILIEN

Forbindelse på 30 Mbit/s

Er I en familie, eller har du typisk flere enheder tilkoblet samme netværk? Flere enheder forringer forbindelsen, og derfor er det som regel nødvendigt med en højere hastighed. En forbindelse med en hastighed omkring 30 Mbit/s vil typisk være nok til de fleste familier. Med denne hastighed har du rig mulighed for at streame film og musik, alt imens du benytter de sociale medier eller surfer på internet.

DEN HURTIGE

Forbindelse på 50 Mbit/s og derover

Er du i en stor familie, hvor mange deles om forbindelsen. Eller er du typen, som benytter internettet til at spille tunge online computerspil, eller downloader du ofte film i høj kvalitet. Så er en forbindelse på mindst 50 Mbit/s en nødvendighed. Denne forbindelse er perfekt, hvis I er mange på samme forbindelse, som streamer og spiller online computerspil på samme tid.

Guide til det rigtige bredbånd

Når du skal finde det rigtige bredbånd, er det vigtigt at du sætter dig godt ind i dine muligheder. I denne sektion vil vi gennemgå de vigtigste områder, så du har de rigtige værktøjer til at vælge dit bredbåndsabonnement.

Hvad er bredbånd?

Bredbånd er måden, hvorpå man tilkobler sig internettet. For omkring 15 år siden benyttede man sig af en modem forbindelse. Her “ringede” man op til internettet via et telefonkabel, når man skulle benytte det. Du betalte for dit forbrug, og man kunne ikke benyttet telefonen på samme tid med modemmet.

Med introduktionen af bredbånd slap man for besværet og tanken om forbrug når man skal online. I dag har man fri afbenyttelse af internettet, og er automatisk koblet op, når man starter sin computer.

Vælg den rigtige type af bredbånd

Der findes i dag flere forskellige typer bredbånd. Alt efter, hvor du er bosiddende i landet, er der forskellige løsninger, som er optimale for lige netop dig. De typer bredbånd, som findes er; ADSL bredbånd, kabelbredbånd, mobilt bredbånd og fibernet. Blandt disse typer er det ADSL bredbåndet, som også bliver kaldt almindeligt bredbånd. Denne type bredbånd, er den man oftest ser rundt omkring i de danske hjem.

Dette skyldes, at ADSL bredbåndet er den ældste type af bredbånd, og er derfor tilgængelig i langt størstedelen af landet. ADSL bredbåndet tilbydes i mange forskellige hastigheder, og prisen er ofte lavere end ved kabelbredbånd og fibernet. Hvilket også er en af grundene til at denne type af bredbånd er det mest populære. ADSL bredbånd opkobles igennem et telefonstik eller antennekabel. Stort set alle internetudbydere tilbyder denne internetløsning. Hastigheden kan fås helt ned fra 2 Mbit/s i downloadshastighed og helt op til 100 Mbit/s. Vil du have hurtigere internet, bør du benytte kabelbredbånd eller fibernet. Alt efter, hvilken type internetopkobling du skal bruge, kan nogle udbydere være bedre til at levere disse end andre. Det er derfor en god idé, at du sætte dig ind i disse, så du sikrer sig den bedste internetudbyder til netop den type forbindelse, som du skal bruge.

Download & Upload

Når du henter filer ned fra nettet går det under betegnelsen: “Download”. Hvilket vil sige, at jo flere Mbit/s i downloadhastighed du har, jo hurtigere kan du altså hente og streame film, musik m.m. fra internettet ned på din computer. Downloadhastigheden er også lig med, hvor hurtig du kan surfe på nettet. Da du teknisk set, downloader en side, når du besøger den på internettet. Modsat er ”Upload” en betegnelse for, hvor hurtigt du kan ligge filer ud på internettet. Det kunne være eksempelvis være, at du vil dele et billede på Facebook eller Instagram. Jo højere en uploadhastighed du har, jo hurtigere går det med at ligge billedet ud på nettet.

Laver du telefonopkald på f.eks. Skype via internettet, betyder uploadhastigheden også en hel del. Har du en for lav uploadhastighed til et Skype opkald, vil din modtager opleve at du ”falder ud” eller slet ikke kan høre dig, når i foretager en samtale. Det kan også være du er typen, som benytter en cloud-funktion, f.eks. Dropbox til at opbevare dine filer, så skal du også huske, at være opmærksom på, at dette også påvirkes af uploadhastigheden. Det er dog i langt de fleste tilfælde nok, at tænke over downloadhastigheden. Det er de færreste, som uploader nok til, at man ender med at sidde med for lidt Mbit/s i Upload. Dette er også grunden til, at man typisk vil se et lavere antal Mbit/s i uploadhastighed end i downloadhastighed, når man køber et bredbåndsabonnement.

Mbit/s

Mbit/s står for megabit i sekundet, og er betegnelse for, hvor hurtig internettet er og hvor hurtig det er til at flytte bytes fra et sted til et andet. Dermed er Mbit/s også den nemmeste og mest præcise måde at sammenligne internethastigheder på.

Binding

Når du køber et bredbåndsabonnement, er du ofte bundet til dette i en bindingsperiode fra 6 måneder og op. I få tilfælde kan du få bredbåndsabonnementer uden binding. Dette hører til sjældenhederne og det er derfor ikke noget, du skal regne med, når du køber bredbåndsabonnementet. Finder du et abonnement uden en bindingsperiode på 6 måneder, skyldes det med stor oftest, at abonnementet som tilbydes er kabelbredbånd. Dette kan f.eks. være YouSee eller Stofa, hvis det er tilfældet, betyder det, at du får bredbånd gennem tv-stikket. Dette kræver derfor, at du har kabel-tv, og her vil du typisk ligeledes være bundet i 6 måneder. Du vil derfor alligevel være bundet til dit abonnement, selvom du teknisk set ikke er bundet via dit bredbånd. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig godt ind i de forskellige bredbåndsløsninger, inden du springer ud i et køb.

Hvilken internetforbindelse kan jeg få?

Alt efter din geografiske placering kan du opnå forskellige hastigheder. Dette er vigtigt at have i baghovedet, når du skal vælge internetudbyder og bredbånd.

Afstanden mellem din adresse og nærmeste internetcentral er afgørende for, hvor høj hastighed du kan modtage på din adresse. Er der meget “støj” mellem din adresse og internetcentralen, kan dette betyde at du ikke kan opnå den høje internethastighed, som du havde håbet på. Det er derfor rigtig smart at undersøge, hvor langt væk den nærmeste internetcentral befinder sig, inden du beslutter dig for et bredbåndsabonnement. Dette sikrer, at du ikke betaler for en hastighed, som ikke er tilgængelig på din adresse.

ADSL bredbåndet bliver også belastet af antallet af brugere, som benytter internettet på samme tid. Da internettet bliver delt på tværs af enheder på forbindelsen. Bor i derfor flere på adressen, er det værd at overveje, om ikke i skal anskaffe jer en løsning med en høj internethastighed. Dermed sikrer i brugeroplevelsen, også selvom i er mange tilknytte netværket.

Hvordan vælger jeg det rigtige bredbåndsabonnement?

Et godt råd, når du skal vælge et bredbånd, er først at afklare dig selv, hvor meget du benytter internettet? og ikke mindst, til hvad benytter du internettet? Er du typen der kun bruger internettet til at tjekke mails og nyheder? Så er downloadhastigheden med stor sandsynlighed ikke vigtig for dig, og du kan derfor gå efter det billigst mulige bredbånd. Er du til gengæld i den anden ende af spekteret, og benytter internettet rigtig meget, som f.eks. ved streaming af film eller computerspil over nettet, bør du overveje om et af de hurtigere bredbånd vil passe bedre til dig.

Når du har afklaret med dig selv om, hvilken type internetforbruger du er, vil det næste punkt være, at afklarer, hvor meget du er villig til at betale for bredbånd. Nogle bredbåndsudbydere lover også hastighedsgaranti, hvilket er værd at overveje. Især hvis du bor et sted, som har meget støj eller langt til nærmeste internetcentral.

Bor du langt fra en internetcentral, anbefaler vi, at du overvejer et abonnement med en hastighedsgaranti. Ved at gøre dette, undgår du at blive skuffet, hvis din bredbåndsudbyder ikke kan levere den lovede hastighed.

Hos internetmatch.dk kan du finde det helt rigtige bredbånd. Oversigten bliver hele tiden opdateret, du kan derfor hele tiden være sikker på at få de bedste tilbud. Om du er til de hurtige eller de billige bredbånd, kan du finde det helt rigtige her.

Find den rigtige forbindelse

Internetmatch.dk er dit værktøj til at vælge den helt rigtige internetforbindelse. Benyt vores guides, råd og tips til at blive klogere på dine internet muligheder, og find de bedste tilbud her.

Trin 1

Find dit behov

Find dit behov

Brug guiden på denne side til at finde dine behov, så du ikke kommer til at betale for et produkt du ikke har behov for.

Trin 2

sammenlign

Sammenlign tilbud

Med dine behov i baghovedet kan du nu, nemt og overskueligt sammenligne de forskellige tilbud fra udbyderne.

Trin 3

hjerte

Vælg det helt rigtige

Når du har fundet dette rette tilbud, klikker du dig ind på tilbuddet, vil du blive sendt videre til udbyderen - Nemt og smart.

© 2020 Internetmatch.dk - Alle Rettigheder Forbeholdes.