Hvad er 4G?

4G er den hurtigste mobile forbindelse, som er tilgængelig nu. Den bruges i forbindelse med smartphones og mobile bredbånd. 4G er den fjerde generation af mobilt netværk, og er derfor det seneste skud på stammen indenfor mobilt netværk. 4G er en efterfølger til det meget udbredte 3G netværk, og det forventes indenfor den nærmeste fremtid, at 4G helt erstatter 3G netværket.

 

4G som primær internetforbindelse

Med en 4G mobil bredbåndsforbindelse har du lynhurtig adgang til internettet fra din mobile enhed. Har du et begrænset forbrug af internettet, kan du tilmeld benytte denne forbindelse som primær internetforbindelse og blive fri for at købe et decideret bredbåndsabonnement. Dog skal du være opmærksom på, at et mobilt bredbåndsabonnement benytter data, og det kan derfor ikke betale sig, hvis du downloader og streamer meget. Dit forbrug vil nemlig hurtigt opsluge alt din data, og du vil blive efterladt med ekstrem langsom eller lukket forbindelse.

 

4G dækning

I skrivende stund er 4G endnu ikke landsdækkende, du kan derfor komme til at opleve huller i forbindelsen, alt efter, hvor du befinder dig. Især i småbyer og på landet kan man forvente at opleve udsving på forbindelsen. For at få den bedste 4G dækning, bør du bevæge dig indenfor de større byområder, da signalet er stærkest her.
Du bliver dog ikke smidt af internettet, hvis du skulle ramme et hul i forbindelse. Benytter du en 4G forbindelse og rammer et hul, vil du automatisk blive koblet over på dit 3G netværk.

 

4G hastighed

Din hastighed på din 4G forbindelse afhænger af din dækning og af hastigheden af din enhed. Under optimale forhold, kan 4G levere op i mod svimlende 80 Mbit/s, hvor 3G max kan levere 32 Mbit/s.

Hvilken udbyder du har, betyder også meget, men eftersom de fleste udbydere benytter enten TDC eller Telenor’s netværk, bør man kun kunne bemærke forskellen mellem udbyderne, som henholdsvis benytter disse netværk.

 

Ikke alt udstyr kan benytte 4G netværket

Inden du køber dit udstyr, er det altid en rigtig god idé at tjekke om de kan modtage 4G signalet.
Alle de nyeste smartphones kan benytte 4G dækningen og det lynhurtige mobile netværk.

Køber du et USB-modem uden om et 4G-abonnement, så er det heller ikke sikkert at den kan opfange 4G dækningen. Du bør derfor inden, at du køber modemmet, forsikre dig om enheden er kompatible med 4G. Ellers kan du blive slemt skuffet senere hen. Hos nogle udbydere kan du vælge mellem både 3G og 4G, vælger du et 4G modem, kan du roligt forvente at det medfølgende USB-modem også kan modtage 4G signalerne.

Seneste artikler

© 2020 Internetmatch.dk - Alle Rettigheder Forbeholdes.