Hvad er mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd er transportabelt bredbånd, hvor man kan skabe en forbindelse til internettet uanset, hvor man befinder sig. Dette kan oprettes igennem en mobil router, et USB-stik eller igennem et SIM-kort.
Mobilt bredbånd fungerer fuldstændig ligesom internettet på en smartphone, her er man dog begrænset til den enkelte internetforbindelse.

Den mobile løsning gør det oplagt at anvende mobilt bredbånd steder, hvor man ønsker internet, uden at skulle være nødsaget til at betale for en fast bredbåndsløsning. Dette kan eksempelvis være i sommerhuset, på hotelværelset, i toget eller en helt andet lokation, hvor man ønsker en internetforbindelse.
Den typiske løsning til brug af mobilt bredbånd, er ved at tilslutte sig internettet via et USB-stik, som sættes i computeren via en USB-port. USB-stikket indeholder et mini SIM-kort, som fungerer som et USB-modem.
Dette modem er det, som modtager og sender internetsignalet. USB-stikket indeholder – udover et USB-moden –  som regel også en række installationsfiler. Så snart man sætter USB-stikket i første gang, installeres de nødvendige drivers automatisk, så man hurtig er på internettet.

Er man flere som skal benytte forbindelse, er en trådløs router at fortrække, da man kan koble flere op til samme forbindelse på én gang, man behøver derfor ikke at skiftes til at benytte eksempelvis et USB-stik. Ved at benytte en router, har man – ligesom man kender det hjemmefra – en boks som dele internettet ud lokalt. I routeren indsættes et SIM-kort, hvilket gør at routeren opnår en internetforbindelse, som deles ud til alle enhederne på det lokale netværk.

Dataforbrug på mobilt bredbånd

En rigtig stor forskel på det mobile bredbånd og det traditionelle bredbånd er, at man skal tænke over sit forbrug. Det betyder også at mobilt bredbånd i forhold til forbrug, typisk vil være dyrere end alm. bredbånd i det lange løb. Dertil kommer ulempen også at man skal holde øje med sit forbrug, da man pludselig kan have opbrugt alt sin data. En ubehagelig oplevelse som kan betyde, at man har begrænset eller slet ingen forbindelse til internettet. Dette er grunden til at det almindelige bredbånd som regel, er at foretrække.
I forhold til data forbruget, kan det kun betale sig at anskaffe sig mobilt bredbånd som eneste internetforbindelse, hvis man har et lavt internetforbrug og er alene på forbindelse.

Hastighed på et mobilt bredbånd

Den næst største forskel på mobilt bredbånd og det almindelige bredbånd er hastigheden. Det mobile bredbånd er afhængig af dækning for området, som det bliver benyttet i. Er der god dækning, vil det mobile bredbånd kunne levere den lovede hastighed, men befinder man sig i et dårligt dækket område, kan hastigheden svinge eller forbindelsen helt forsvinde.
Teknologien for mobilt bredbånd er dog i stor udvikling, og i dag tilbyder mange udbydere mobile internetforbindelser, som sagtens kan både konkurrere og overgå det almindelige bredbånd.
Med introduktionen af 4G-netværket, kan der nu leveres hastigheder, som udkonkurrer de fleste almindelig bredbåndshastigheder både på pris og hastighed.

Du kan her på siden finde en oversigt over udbydere indenfor mobilt bredbånd, så du er sikker på, at finde den helt rigtige internetforbindelse.

Andre muligheder end mobilt bredbånd

I Danmark er den mest normale internetforbindelse det almindelige bredbånd. Det er en forbindelse som bliver levere igennem telefonstikket eller en dedikeret kobberledning. Denne forbindelse leverer en stabil og hurtig internetforbindelse, og du behøver ikke tænke over udsving eller dataforbrug. Hvilket til dels er grunden til populariteten af forbindelsen. Den almindelig bredbåndsforbindelse leverer download hastigheder helt op til 100 Mbit/s hos flere udbydere. Ønsker man en endnu højere download hastighed, er det en fibernet forbindelse, som man vil over på.

Fibernettet i Danmark er en løsning til dem, som ikke vil gå på kompromis på hastighed og stabilitet.
Med en fibernet-forbindelse får man lynhurtigt internet, typisk til en billigere pris end, hvad det traditionelle bredbånd kan tilbyde til samme hastighed. Desværre er fibernet ikke så udbredt i Danmark endnu, men i fremtiden kan man godt regne med, at dette bliver den mest brugte løsning.

Seneste artikler

© 2020 Internetmatch.dk - Alle Rettigheder Forbeholdes.