Langsomt internet

Der er næsten ikke noget mere frustrerende end langsomt internet, slet ikke når man føler sig snydt over sin forbindelse.
De mest almindelige netforbindelser i Danmark er ADSL bredbånd, mobilt bredbånd og fibernet. Alle disse typer af internetforbindelse har forskellige teknologier, og grunden til langsomt internet kan derfor være forskellig, alt efter hvilken forbindelse, som du har. Artiklen her, har fokus på de typiske grunde til langsomt internet, som forekommer via en router.

Internetudbyderne styrer hvilken forbindelse du får til hjemmet, alt efter hvilket abonnement du har.
De har altså ansvaret for at levere den aftalte forbindelse til din adresse, hvorefter du, som forbruger selv har ansvaret for, at forbindelsen bliver leveret til din bærbare computer eller mobiltelefon bedst muligt.

For at finde ud af, hvilken forbindelse internetudbyderen leverer til din adresse, kan du teste den ved, at sætte et netværkskabel fra routeren til din computer. Herefter kan du ved hjælp af vores gratis hastighedsmåler teste forbindelsen, som du modtager fra internetudbyderen.
Modtager du ikke tilnærmelsesvis den forbindelse, som du betaler for, bør du tage kontakt til udbyderen og forhører dig for, hvad grunden kan være.
Modtager du den lovede forbindelse, men får ikke samme internethastighed på dine andre enheder. Så er det ikke længere internetudbyderens ansvar, og så det gælder om at finde den rigtige problemløsning.

Langsomt internet på routeren

Det første du bør sikre dig, er at routeren er placeret korrekt. Der er utrolig mange elementer der kan betyde, at det trådløse internet bliver langsomt på dine enheder. Et trådløst netværk bliver nemt påvirket af andre elektriske apparater, hvorfor det er en god ide at placere routeren isoleret fra andre elektroniske enheder.
Afstanden fra router til enhed har også en stor betydning, hvis du er i tvivl om, hvor langt din routers netværk rækker, kan du via en hastighedsmåler, tjekke forskellige afstande og se hvilken påvirkning det har på internethastigheden. Følger du nedenstående tjekliste, kan du nemt og hurtigt forbedre dit trådløse netværk i hjemmet:

– Placér routeren korrekt. Routerens afstand betyder meget for din forbindelse, og du bør derfor placere routeren centralt i hjemmet eller tæt på, hvor du normalt benytter internettet. Routeren bør ligeledes have en monteringshøjde på ca. 1-1,5 meters højde.

– Bor du i et hjem med flere etager eller mange vægge, så kan din hastighed være begrænset. Man kan med fordel investere i en ekstra router eller netværksforlænger, så rækkevidden udvides.

– Andre elektroniske apparater kan forstyrre din routers evne til at sende en trådløs forbindelse, placér derfor din router isoleret fra andre elektriske genstande.

– Sørg for at din router understøtter en N- eller AC-standard, da en ældre B/G-standard kan virke langsom på dine internetafhængige enheder.

Sikrer du dig at din router overholder alle ovenstående punkter, bør din router have de optimale forudsætninger, for at kunne levere den bedste hastighed til dine enheder.

Forskellige kanaler

Routere finder selv den kanal som den udsender trådløst internet igennem, men alt efter dine boligforhold kan det være en fordel at skifte kanal. Nyere routere har to forskellige kanaler: 2,4 Ghz og 5 Ghz.

Alt efter din bolig situation kan det være forskellige, hvilken kanal der giver dig den bedste internetoplevelse.

Forskelle på kanalerne:

2,4 Ghz er en forbindelse med lang rækkevidde, men med en svagere styrke. 2,4 Ghz er derfor bedst til dig, som har brug for lang rækkevidde på din router.

5 Ghz er en stærkere forbindelse, men har en kortere rækkevidde. Bor du i lejlighed eller et mindre hus, er dette derfor den oplagte kanal at benytte, for at få den bedste hastighed.

Flere brugere på samme forbindelse

Den sidste grund, kan være at man pludselig er flere på samme forbindelse eller, at man benytter flere enheder på internettet på samme tid. Da man dele forbindelsen enheder imellem, kan man have et højere forbrug end ens abonnement kan understøtte.

Er der f.eks. en som downloader fra en computer, kan internettet synes langsom for de resterende brugere.
Man bør derfor time, hvornår man downloader store filer, eller kigge på bredbånd med højere hastigheder.

Seneste artikler

© 2020 Internetmatch.dk - Alle Rettigheder Forbeholdes.