Find dit behov

Sammenlign tilbud
Vælg det helt rigtige

OVERSIGT OVER MOBILT BREDBÅND

Tiderne har skiftet meget for brugen af internettet, og udviklingen for internettet går kun en vej, og det er fremad. I nutidens Danmark er det vigtigt altid at være online. Store, som små er blevet afhængige af, at kunne komme på internettet. De fleste danskere lever i en travl tilværelse, hvor det er absolut nødvendigt at være online. Dette kan ofte være svært når man er på farten. Her kommer mobilt bredbånd ind i billedet. Mobilt bredbånd giver dig mulighed for at være på nettet, hvor som helst, uanset om det er på mobil, tablet eller computer.

INTERESSERET I TILBUD?

Tilmeld og modtag gode tilbud

Hvad er mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd fungerer stort set på samme måde, som normalt bredbånd. Den store forskel fra mobilt bredbånd og traditionelt bredbånd er, at det er mobilt og du derfor kan tage det med, hvorhen du ønsker.

Den mobile forbindelse fungerer på samme måde, som du kender det fra data på telefonen, som de fleste benytter. Her er der mulighed for en 3- og 4G-forbindelse. Udviklingen indenfor mobilt netværk er stærkt stigende og hvert eneste år bliver dækningen af mobilt bredbånd større og bedre. Det at du, som forbruger har mulighed for, altid at kunne tilgå internettet uanset, hvor du er, er utrolig attraktivt.

Den største forskel ved det normale bredbånd og det mobile bredbånd, er fri brug og begrænsning af bytes.

Som forbruger af et traditionelt bredbånd, har du mulighed for at benytte internettet lige så tosset du vil. Du behøver ikke at skulle bekymre dig om at skulle betale merbetaling eller tænke over dit forbrug. Et typisk mobilt bredbåndsabonnement vil udbyde en bestemt download- og uploadhastighed, men udover det, også en mængde data.

Mængden af data styrer, hvor mange bytes du kan bruge på internettet i dit abonnement. Løber du tør for data, vil du ikke kunne benytte internettet. For at komme online igen, i samme periode, vil du blive nødsaget til at købe ekstra data. Det er derfor en god idé, at tænke over, hvor meget data du kommer til at bruge pr. måned, da ekstra data som regel kan koste dig dyrt.

Mange danskere benytter mobilt bredbånd, hvis de skal et sted hen, hvor deres normale bredbånd ikke rækker. Dette kunne fx være en sommerhus tur eller hvis man tager på et weekendophold.

Her bruger man normalt en dongel, som kan sættes til en computer. Er man flere om forbindelsen bruges normalt en router.

Her er det vigtigt at tænke over, at jo flere der benytter forbindelse, jo mere data vil i bruge. Fortsætter i forbruget af internet, som i ville gøre derhjemme, er det vigtigt at have en stor mængde data til rådighed. Ellers kan man pludselig står uden forbindelse, og tvunget til merbetaling.

Udbydere af mobilt bredbånd

Når du skal ud og vælge mobilt bredbånd, vil du hurtigt kunne blive overvældet af det store udvalg af udbydere. De tilbyder dig alle sammen forskellige abonnementer. Der kan være tilvalg og ekstra services, det kan derfor være en udfordring, som forbruger at vælge netop det rigtige.

Et godt råd, inden man skal ud og vælge et mobilt bredbånd er, at gøre op med sig selv, hvad man skal bruge det mobile bredbånd til.

Er du typen, som blot skal have adgang til mails og tjekke nyheder? Så er der ikke store krav til mængden af data eller hastigheden, du behøver garanteret ikke engang 4G – forbindelse. Med det i baghovedet kan du trygt gå efter de billigste mobile bredbånd.

Er du i den anden ende af spekteret, typen der skal bruge internettet til at streame film via f.eks. Netflix eller ViaPlay, måske er i flere om det samme netværk, er det ikke det altid den bedste idé at gå efter det billigste mobile bredbånd.

Her vil det være oftest være en nødvendighed at gå efter et abonnement, som kan levere 4G, som er væsentlig hurtigere end den noget ældre 3G-forbindelse.

Muligheder for mobilt bredbånd

Der er en forskellige række af muligheder, som du, som forbruger har for at benytte mobilt bredbånd.
Det er muligt at få forbindelse til et mobilt netværk via en traditionel router, USB-dongle eller et sim-kort.
Alt efter hvordan du ønsker, at benytte dit mobile bredbånd, er der fordele og ulemper ved de forskellige muligheder. Det gælder ligeledes om at finde den rigtige internetudbyder, eftersom nogle udbydere har bedre mobil dækning end andre.

Mobilt bredbånd via router

Ved at oprette forbindelsen via en router, fungerer netværket som den traditionelle forbindelse i hjemmet. Det fungerer ved at man installerer en routeren, som kan skabe forbindelse til det mobile netværk, som regel via et sim-kort. Da forbindelsen sker ved en router, er det også den mindre mobile løsning. Routeren kræver en strømforsyning, det er nødvendigt at være nær en stikkontakt. Prisen for en forbindelse via en router, er som regel også en smule højere i og med, at man også betaler et engangsbeløb for at få routeren med.

Med den ekstra pris, er der dog en række gode fordele ved dette netværk, som du får stor glæde af i længden.

Routeren gør det muligt, at oprette forbindelse via en WiFi forbindelse til dine enheder. Det gør det også muligt at tilkoble et netværkskabel til en bærbar computer. Med mobilt bredbånd via en router kan der nemt tilkobles flere brugere til netværket via WiFi. Det er derfor ofte en god idé, at have et mobilt bredbåndsabonnement, hvor man har meget data tilgængeligt. Eftersom man hurtigt kan bruge meget data, når man er flere på samme forbindelse.

Forbindelsen via en router er også mere sikker. Routeren har en indbygget firewall, hvilket vil sige, at alle enheder der er koblet til routeren er beskyttet mod virus og uindbudte gæster.

Er du i forvejen i besiddelse af en mobilnetværksrouter, som du fortsat vil benytte? Så kan du blot bruge det sim-kortet, som du får tilsendt via købet af et abonnement i din egen router. Det eneste krav er dog, at det skal være muligt at indsætte et sim-kort i din router. Routeren benytter nemlig sim-kortet til at oprette forbindelse til internettet. Der kan derfor være en hvis sikkerhed i at benytte routeren, som tilbydes af udbyderne.

I flere abonnementer betaler du ikke et engangsbeløb for routeren. I disse tilfælde er routeren lånt og det er derfor vigtigt, at du får den afleveret tilbage i god stand. Ellers kan du bliver opkrævet kompensation for routeren, når abonnementet opsiges.

Mobilt bredbånd via USB

En mere mobil løsning end den mobil bredbånds router, er mobilt bredbånd via en USB-dongle. Denne løsning er beregnet til computere, og donglen indsættes i en USB indgang i computeren.

Dette gør det muligt at tilgå internettet overalt med en bærbar computer, og er perfekt for folk på farten. USB-donglen ligner fuldstændig et almindelig USB-stik, og er derfor rigtig nem at transportere.

Donglen sætter blot i computeren, herefter installeres en driver. Når den er installeret er det bare at sætte donglen i, for at koble op til internettet. Fordelen ved at benytte mobilt bredbånd via en USB-dongle er, at det er hurtig og nemt. Dog kræver det en dongle pr. bruger og er derfor ikke en delevenlig løsning. Dog er det, denne metode som mange kender som den traditionelle måde at benytte mobilt bredbånd på.

Mobilt bredbånd via SIM-kort

Den sidste mulighed, for at få mobilt bredbånd, er via et SIM-kort. Her er der tre forskellige SIM-kort, som benyttes til forskellige enheder. Disse SIM-kort varierer i størrelsen. Størrelsen du skal benytte afhænger fuldstændig af, hvilken enhed du skal bruge på det mobile bredbånd.

De tre forskellige typer af SIM-kort der findes er: Mini SIM-kort, micro SIM-kort og nano SIM-Kort.

Mini SIM-kort er den ældste type af SIM-kort og er det kort, som blev brugt i de første telefoner, som kunne oprette internetforbindelse. Det er også dette SIM-kort, som man finder i USB-dongels.

Micro SIM-kort er en mindre form for mini SIM-kort. Disse SIM kort bliver brugt i mange af de nyere telefoner, og flere tablets. Det er derfor rigtigt vigtigt, at undersøge hvilket SIM-kort, som er kompatibelt med din enhed, inden du vælger et mobilt bredbånd med SIM-kort.

Nano SIM-kortet er den absolut nyeste form for SIM-kort, dette kort er endnu mindre end micro SIM-kortet. Nano SIM-kortet er det kort, som bliver benyttet i de nyeste smartphones, som f.eks. iPhone 5 og efterfølgende modeller.

Tablets opretter fordindelse til internettet via et SIM-kort. Kortet skal blot sættes i, som man kender det fra mobiltelefoner. Når først SIM-kortet er sat i, er der forbindelse til internettet. Selvom SIM kortet kun giver adgang til en enhed. Kan du med de fleste tablets og moderne mobiltelefoner benytte internetdeling. Med internetdeling kan man laver et såkaldt WiFi-hotspot ud af sin tablet eller telefon. Herfra kan andre enheder tilkoble sig hotspottet og på den måde, kan du dele netværket med andre.

Hvilket mobilt bredbånd skal jeg vælge?

Først og fremmest handler det om at beslutte, hvor stor meget internet du skal bruge. Dernæst hvor hurtig nettet bør være.

Alt efter hvad det mobile bredbånd skal bruges til, stilles der krav til hastigheden af netværket.

Med en forbindelse på 5 GB kan du tjekke diverse mails og de sociale medier, samt se små film på YouTube og Facebook.

Med 10 GB data kan du lytte til musik ubegrænset, hver eneste dag. Vil du kunne benytte Netflix og andre streaming tjenester som HBO og Yousee, kræver det mindst en forbindelse på 20 GB.

Bruger du mobilt internet, som du ville benytte en forbindelse med ubegrænset data? Så kræver det et abonnement med mindst 50 GB data. Med det kan du benytte musik- og filmtjenester på flere enheder samtidig.

Herefter skal du vælge, hvordan du vil benytte det mobilbredbånd. Skal være via en mobil router, USB-dongle eller et simkort?

Med disse punkter i baghovedet og ovenstående anbefalinger, bør du nemt og bekvemt kunne vælge det rigtige mobile bredbånd til dig.

Find den rigtige forbindelse

Internetmatch.dk er dit værktøj til at vælge den helt rigtige internetforbindelse. Benyt vores guides, råd og tips til at blive klogere på dine internet muligheder, og find de bedste tilbud her.

Trin 1

Find dit behov

Find dit behov

Brug guiden på denne side til at finde dine behov, så du ikke kommer til at betale for et produkt du ikke har behov for.

Trin 2

sammenlign

Sammenlign tilbud

Med dine behov i baghovedet kan du nu, nemt og overskueligt sammenligne de forskellige tilbud fra udbyderne.

Trin 3

hjerte

Vælg det helt rigtige

Når du har fundet dette rette tilbud, klikker du dig ind på tilbuddet, vil du blive sendt videre til udbyderen - Nemt og smart.

© 2020 Internetmatch.dk - Alle Rettigheder Forbeholdes.