Trådløst internet

Trådløst internet som man kender det, foregår via en router sat til et telefonstik. Routeren sender et signal ud, som kan tilgås via andre enheder, dette kunne eksempelvis være bærbare computere og smartphones. Signalet som routeren udsender kaldes for Wi-Fi. Det trådløse internet betyder, at man frit kan bevæge sig rundt i sit hjem, uden at skulle tænke over grimme og irriterende kabler, som ligger henover gulvet og er i vejen.
Trådløst internet skaber en form for frihed, og kobler du din smartphone på, behøver du ikke længere at tænke over dit forbrug. Så snart du er logget på dit trådløse internet, benytter du nemlig din bredbåndsforbindelse og ikke længere dataen fra dit mobilabonnement.
Har du gemt det trådløse netværk én gang, og er din Wi-Fi funktion slået til, vil din smartphone automatisk oprette forbindelsen til netværket igen. Det er både smart og betyder, at du spare penge på din telefonregning.

Ønsker du mere information om Wi-Fi? Så læs artiklen: Hvad er Wi-Fi?, her på siden.

For at kunne opnå en trådløs internetforbindelse, kræver det at din router er tilkoblet et telefonstik, som kan levere internetforbindelsen til din router. Dette er som regel via en ADSL forbindelse eller hvad man i daglig tale kalder bredbånd. Man kan faktisk sige at routeren uddeler trådløst bredbånd via Wi-Fi.
Routeren er samlingspunktet for det trådløse internet, men nogen vælger at gemme den i skabe eller ude i bryggerset, hvilket kan have en negativ effekt på forbindelsen. Jo tættere du befinder dig på routeren, så stærkere internetforbindelse får du. Derfor er det en rigtig god idé, at placere routeren centralt i hjemmet. Bor du i en et stort hus, hvor forbindelse har svært ved at række fra den ene ende til den anden, så findes der er et hav af forskellige extensions så du slipper, for at gå ud og investere i en overklassificeret router. Du modtager typisk en router, når du bestiller et nyt bredbånd, og den fungerer tilstrækkeligt til langt de flestes behov.

Trådløst internet via mobilt bredbånd

Har du en mobilt bredbånd og ønsker at dele din forbindelse med dem i huset? Så kan du nemt gøre dette ved at sætte dit USB-stik i routeren. Routeren vil så benytte forbindelsen fra dit mobile bredbånd til, at skabe et lokalt netværk med trådløst internet. Derefter er det muligt for flere at logge på routeren via den normale Wi-Fi forbindelse. Husk at når du deler dit mobile bredbånd med andre, så bruger du mere data, end du er vant til. Del derfor kun dit mobile bredbånd kortvarigt, medmindre du har mere data, end du nogensinde selv får brugt.

Trådløst internet via hotspot

Du kan også dele dit mobile bredbånd med dem omkring dig, uden at benytte en router. De nyeste smartphones har en indstilling, som hedder internetdeling, hvilket opretter en trådløs internetforbindelse fra din telefon, som dem omkring dig, kan logge på via Wi-Fi. Du laver praktisk talt en router ud af din telefon og danner det man kalder et hotspot.
Skal du bruge mobilt bredbånd? Så kan du hos Internetmatch finde en oversigt over abonnementer, så du kan få en billig trådløst internet løsning.

Seneste artikler

© 2020 Internetmatch.dk - Alle Rettigheder Forbeholdes.